A NER luxusgépe a napokban Budapest és több tengerpart között ingázott

A NER luxusgépe a napokban Budapest és több tengerpart között ingázott

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 20-a környékén a NER kedvenc magánrepülője folyamatosan ingázott Budapest és több adriai, valamint Földközi-tengeri célpont között – írja a 24.hu.

Az OE-LEM lajstromjelű Bombardier magángépről van szó, amelyet Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is igénybe vett már egy-egy üzleti út vagy éppen focimeccsre való utazás érdekében.

A portál most a flightaware.com adataira hivatkozott, amely szerint a Bombardier augusztus 19-én Budapestről startolt, Ciprus és Larnaca volt az úti cél. 21-én ismét Budapestről kezdődött egy nagyobb körút: az első megálló megint Nizza volt, onnan a dél-spanyolországi Málaga, majd Horvátország, Dubrovnik következett. 23-án is hasonló, többállomásos útra vitték a gépet, de akkor Ciprus után Brac szigete majd Franciaország, Nizza következett, és a Bombardier még aznap este hazatért Ferihegyre.

Ez volt az a gép, amely legutóbb Szijjártó Péter luxusjachtozása kapcsán került előtérbe. Habár nem tudni pontosan, hogy a külügyminszter azzal utazott-e a Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában álló Lady MRD nevű luxusjachtjához, a gép nagyjából akkor járt a horvátországi Splitben, amikor a feltételezések szerint a kormánytag megérkezhetett az Adriára.

Orbán Viktor miniszterelnök hetekkel ezelőtt a járvány miatt még arra szólított fel mindenkit, hogy több Balaton, kevesebb Adria, múlt pénteki rádióinterjújában már azt mondta, aki látni akarja a tengert, az még most tegye meg. Szeptember elsejétől ugyanis szigorúbb szabályok jönnek, ezekről várhatóan a héten számolnak be.

Mindez egyébként azért is pikáns, hiszen nemcsak Szijjártó Péter nyaralt az Adrián, egy horvát napilap szerint maga, Orbán Viktor is ott pihent.