A nyolcadikos biológiakönyv szerint a homoszexualitás nyilvánvalóan nem természetes

A nyolcadikos biológiakönyv szerint a homoszexualitás nyilvánvalóan nem természetes

(Fotó: Thought Catalog/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös, szubjektív fejtegetések olvashatóak az Oktatási Hivatal által jóváhagyott, nyolcadikos biológiakönyvben – írta meg a 444. A Nemi Életünk Egészsége című fejezetben többek között a fogamzásgátlásról, az AIDS-ről és a homoszexuálisról fogalmaznak meg véleményeket.

A tankönyv arra inti a fiatalokat: „Az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza”. Majd fel is teszik a következő kérdést: „Milyen következményeit látod annak, hogy napjainkban a szexualitás fokozatosan egyre függetlenebbé válik az utódnemzéstől?”

A tankönyv állításával szemben a szexuális aktus nem ma vált függetlenné az utódnemzéstől, fogamzásgátlás gyakorlatilag mindig létezett. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fenn ilyen dokumentumok, az i. e. 19. századi Kahun papirusz részletesen beszámolt az akkori születésszabályozási módszerekről. A megszakított közösülésről még a Biblia is említést tesz: „Onán a magját a földre irányította, nehogy testvére özvegye tőle teherbe essen.” Az első gumióvszer 1855-ben készült, a fogamzásgátló tabletta pedig a XX. század közepén tűnt fel.

A maszturbációról leszögezik, az nem a természetes módja a nemi kielégülésnek, és fennáll a veszélye a mértéktelenné válásnak, a rászokásnak. Azért hozzáteszik, hogy ettől még indokolatlan bűntudatot vagy betegségtudatot kelteni a fiatalokban.

A homoszexualitásról azt közlik, hogy részben öröklődés kérdése, részben környezeti hatások eredménye. „Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés” – fogalmaz a tankönyv.

A kötetet Kovács István, Paál Tamásné és Victor András jegyzik. Az Oktatási Hivatal jegyzékében egyetlen másik nyolcadikos biológiakönyvet találunk, ezt Kropog Erzsébet írta.