A Párbeszéd Szijjártó lemondását követeli a luxusjachtozás miatt

A Párbeszéd Szijjártó lemondását követeli a luxusjachtozás miatt

Szijjártó Péter külügyminiszter a luxusjachton Fotó: Németh Dániel Atlatszo.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább gyűrűzik a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adriai luxusjachtozásának ügye. Ezúttal a Párbeszéd Facebook-bejegyzésben követelte a politikus lemondását.

A következőket írták, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter magánügynek nevezte kollégája nyaralását. – Segítünk a kancellária miniszternek: ha egy kormánytag, azaz Szijjártó Péter állami közbeszerzéseken meggazdagodott üzletember jachtján nyaral, akkor az állam, vagyis a magyar emberek alkalmazottjaként dőzsöl. Méghozzá a magyar emberek pénzéből meggazdagodó üzletembernek az állam, azaz a magyar emberek pénzéből megszerzett jachtján.

– Ez közügy. Ez korrupciógyanús. Ez elfogadhatatlan – szögezte le a párt, hozzátéve, hogy éppen ezért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek távoznia kell posztjáról.

Emellett követelték, hogy Szijjártó Péter adjon számot arról, ki és miből is finanszírozta luxusutazását. A „NER-politikusokat nyaraltató Szíjj László korrupciógyanús ügyletei” miatt pedig az OLAF-hoz, az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordulnak.