A Parlament elé vonulnak a közszolgálati sztrájk résztvevői

A Parlament elé vonulnak a közszolgálati sztrájk résztvevői

Az önkormányzati köztisztviselők sztrájkkövetelései (Fotó: Facebook/MKKSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a közintézményekben lesznek, hanem a Parlament előtt gyülekeznek majd a csütörtökre meghirdetett közszolgálati sztrájk dolgozói – írta a 24.hu. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy két szegmensben biztos a munkabeszüntetés, ez pedig az önkormányzati köztisztviselők és a kormányzati tisztviselők. A sztrájkhoz csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, illetve számítanak arra, hogy a szociális ágazatból is lesznek csatlakozók.

Boros Péterné korábban – az országos sztrájk bejelentésekor – azt mondta, hogy a legfontosabb probléma a területen a tarthatatlan, követhetetlen, szakmailag értelmezhetetlen bérpolitika és az összekuszált bérrendszer, amelynek rendezésére kidolgozták és előterjesztették a javaslataikat. A követelések 200 ezer embert érintenek.

Újabb sztrájkok jöhetnek az Erkelben? | Magyar Hang

Reagált megkeresésünkre az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete. „Egyre kevésbé tudják tagjainkat megfélemlíteni a létszámcsökkentés rémével” – írta a szervezet elnöke.

A napokban egyébként a Belügyminisztériumban jártak sztrájktárgyaláson, ám azt úgy értékelték, hogy az önkormányzati dolgozókat képviselő delegáció minden javaslatát gátlástalan eleganciával visszautasította a kormány. Pedig szerintük joguk lenne tudni még az őszi önkormányzati választások előtt, hogy mire készül a kormány.