„A pártközpontban döntöttek, így stadiont kaptak bérlakások helyett a szombathelyiek”

„A pártközpontban döntöttek, így stadiont kaptak bérlakások helyett a szombathelyiek”

Czeglédy Csaba, Ungár Péter, Koczka Tibor és Gulyás Gergely a Partizán előválasztási vitáján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi jelöltek, vagyis Czeglédy Csaba (DK), Ungár Péter (LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum) és Koczka Tibor (Új Világ Néppárt, korábban fideszes alpolgármester) csapott össze a Partizán előválasztási vitájában hétfő este, amely három fő téma köré épült: lakhatási válság, szociális fejlesztések és az elszámoltatás.

Szombathelyen több mint 250 családnak nincs megoldva a lakhatása – mondta Czeglédy Csaba. Koczka Tibornak felrótta, hogy 2010 és 2019 között, a fideszes városvezetés ideje alatt szerinte nem foglalkoztak érdemben a lakhatással. Koczka szerint ennek nagyon egyszerű az oka: a városfejlesztésről a pártközpontban döntöttek a Szombathelyen élők megkérdezése nélkül, így stadiont kaptak bérlakások helyett. Szerinte azért mentek fel nagymértékben az ingatlanárak Szombathelyen, mert tíz percre van Ausztria, és sokan átjárnak dolgozni, de Magyarországon laknak. Ungár Péter szerint állami beavatkozás kell a lakhatás területén.

„Nekem egy gondom van, én Karácsony Gergelynek nem tudom elhinni, hogy ő valós elszámoltatást fog csinálni” – mondta Czeglédy Csaba az elszámoltatási résznél. Dobrev Klára esetében biztos benne, hogy egyetlen fideszes bűn se fog büntetlenül maradni.

„Bár édesanyámra nem fogok rosszat mondani, ez nem vonatkozik az ő barátaira, kollégáira, politikai szövetségeseire – rájuk sok rosszat fogok mondani – mondta Ungár Péter. – Én azt gondolom, hogy meg fogják látni, ha 2022-ben kormányváltás lesz, lesznek következményei azoknak a rossz dolgoknak, amiket a fideszesek tettek.”

És hogy ki miért válasszanak a szavazók? „Én tudom, hogy csak egy gyüttment vagyok, egy érdekes családból, a magánéletem se a legszokványosabb feltétlenül. Még zsidó is vagyok” – sorolta a hátrányait Ungár Péter. Ennek ellenére mégis alkalmasnak tartja magát a Fidesz legyőzésére, mert szerinte ők folyamatosan lenézik azokat, akik nem olyanok, mint ők, és azt gondolják, hogy Szombathelyre és a környékére a hűbérbirtokukként tekinthetnek.

„Én Szombathely szülötte vagyok, az életem ez a város” – mondta záróbeszédében Czeglédy. „Azt tudni kell rólam, hogy én a mai napig ezer sebből vérzek” – mondta az előzetes letartóztatásáról. De hozzátette: „Elpusztíthatatlan vagyok!”

„Olyan képviselőre van szükség, aki itt él, aki ismeri a várost, aki tud térségben gondolkodni” – érvelt maga mellett Koczka Tibor.

(via Telex)