A PDSZ bejelentette: január 23-tól egyhetes országos sztrájknapokat tartanak

A PDSZ bejelentette: január 23-tól egyhetes országos sztrájknapokat tartanak

Tudásmenet (Fotó: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– FOLYTATJUK a munkabeszüntetéseket. Továbbra is érvényben van a gördülő sztrájk meghirdetése – jelentette be közösségi oldalán a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szombat este alig pár órával azt követően, hogy tüntetéssel zárult a tanárok Tudásmenete, amiről itt írtunk részletesen.


Mint kifejtették, a január 21-i központi középiskolai felvételi utáni hétfőtől, 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetnek – tiszteletben tartva a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben.

Közleményük szerint az akciót azzal fogják zárni, hogy január 31-re, az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdetik „a szolidaritás napját”. – Csatlakozásra hívjuk a szakszervezeteket, civil szervezeket és az állampolgárokat. A tárgyalások folyamatban vannak. A részleteket hamarosan nyilvánosságra hozzuk – ígérték.

Nemcsak a PDSZ jelentette már be következő akcióját, hanem az Egységes Diákfront is, ők január 31-re ülősztrájkot szerveznek.

Címkék: PDSZ, sztrájk