A Pedagógusok Szakszervezete szerint az óvodák és az alsó tagozatok újranyitása is veszélyes lehet

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az óvodák és az alsó tagozatok újranyitása is veszélyes lehet

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár katon-ái fertõtlenítik a budapesti Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Mûvészeti Iskola épületét 2021. április 6-án. Március 16. és április 6. között 59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének fertõtlenítését végezték el, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetõvé teszi - az óvodások és a diákok fertõtlenített intézményekbe térhessenek vissza (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben üdvözölte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a kormány előzetes terveivel ellentétben április 19-én mégsem nyitnak ki az iskolák felső tagozatai. Mint a PSZ írta közösségi oldalán csütörtökön, a kormány álláspontjának változását a szülői, szakmai és érdekvédelmi szervezetek részsikerének tekinti.

Leszögezték viszont, hogy a véleményük változatlan: a teljes ágazatban, minden intézménytípusban – vagyis a bejelentésben szereplő óvodákban és alsó tagozatokban is – veszélyes lehet az április 19-i újranyitás. Azért tartják veszélyesnek, mert a PSZ szerint nem tartható a megfelelő védőtávolság, a gyerekek nem védettek, saját és szüleik egészségét veszélyeztetheti a nyitás,, illetve a pedagógusok esetében nem alakulhat ki addig teljes védettség.

Az érdekképviselet ezért továbbra is azt követeli, hogy olyan időpontra halasszák az intézményrendszer megnyitását, amikor ezt biztonságosan meg lehet majd tenni – közölték.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy április 19-én a felső tagozatba járók még nem térnek vissza az iskolapadokba.