A Rákóczi Gimnáziumban a tanári kar több mint fele kapott figyelmeztető levelet

A Rákóczi Gimnáziumban a tanári kar több mint fele kapott figyelmeztető levelet

A Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanárai. Fotó: PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

37 tanár kap figyelmeztető levelet a budai II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban – olvasható a Szülői Hang Facebook-bejegyzésében.

A poszt szerint a Közép-Budai Tankerület a pénteki napon figyelmeztető leveleket küldött számos, polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusnak, köztük a II. Rákóczi gimnázium 37 pedagógusának. A szülők tiltakozó akciót terveznek.

A 24.hu információi szerint Hajnissné Anda Éva tankerületi vezető által kiküldött 37 – kirúgással fenyegetőző – levele azt jelenti, a tantesület több mint fele elveszítheti munkáját. Egy olyan matematikatanár is figyelmeztetést kapott – amiért nem vette fel a munkát az október 5-ei, szerdai engedetlenségi akció során, és ezzel korlátozta a tanulók tankötelezettségének teljesítését –, akinek a polgári engedetlenség idején nem is volt órája.

A portál még felidézi, hogy a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 68 fős tantestületéből március 16-án 35-en csatlakoztak a sztrájkhoz. Március 22-én Áder János – az akkori köztársasági elnök – tartott előadást az iskolában. A diákok kockás ingben várták az államfőt, az iskolán kívül pedig a „Tanárainkkal vagyunk” molinóval köszöntötték.