A rendőrség szerint nem rabolták el Szabó Bálintot

A rendőrség szerint nem rabolták el Szabó Bálintot

Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő az eltűnésével kapcsolatban kiadott Facebook-bejegyzésében 2021. április 7-én (Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudta megállapítani a rendőrség személyi szabadság megsértését és más bűncselekmény gyanúját, ezért megszüntették a nyomozást Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő eltűnésének ügyében – erősítette meg a Telexnek az ügyben eljáró Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ahogy arról annak idején lapunk is beszámolt, a képviselő február 15-én reggelre hívott össze sajtótájékoztatót, ahol leleplező információkat akart közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. Miután Szabó reggel elment futni, a sportolásból nem ment haza, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, estére viszont levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van.

Szabó később a Karc FM-nek adott interjújában azt állította, hogy az eltűnés napján Makón volt, „egészen pontosan a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt.” Ebben az interjúban beszélt arról is, hogy egy hét fős csapat rabolta el, akik állítása szerint azt üzenték neki, hogy „éjfélre Romániába kell érnie”, ellenkező esetben a családjával „olyan dolog fog történni, amit nem szeretne senki a családjának”.

Végül pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megtalálták azt a fémkonténert, ahol állítása szerint másfél órán keresztül fogva tartották.

A nyomozást, hogy még véletlenül se legyen elfogultság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol végül április 13-án megszüntették az eljárást. A Telex telefonon próbálta elérni Szabó Bálintot, ám ez egyelőre nem sikerült nekik.

Címkék: Szeged, Szabó Bálint