A rendőrség vetett véget „napfordulóbulinak” a Tokaj IC vonaton

A rendőrség vetett véget „napfordulóbulinak” a Tokaj IC vonaton

Rendőri fellépés vetett véget a hangos bulinak a Tokaj IC-n

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem remélt buliba csöppent szerda este a Budapestről Nyíregyháza felé tartó Tokaj IC utazóközönsége. A zsúfolásig telt intercity vonaton ugyanis egy négy-öt fős társaság jelentős mennyiségű itallal, kártyázással, muzsikával és hangos énekszóval tartotta évzáró rendezvényét – a nem erre vágyó utastársak bánatára.

Ahogy telt az idő és telítődött gyomor, úgy váltak a nótaszólamok hamisabbá, a vécére vezető utak bizonytalanabbá, a komoly kártyapénzen kialakult viták pedig mind hangosabbá és szenvedélyesebbé. Szolnok térségében már nem csak a szavak, hanem a karok is egymásnak feszültek, a verekedni készülő hőzöngőket a legjózanabb/legkevésbé ittas társuk próbálta nyugtatni – felemás sikerrel. A változó hangerejű bulit végül Hajdúszoboszlón a rendőrség csapta szét.

Az illedelmes és határozott hatósági fellépés valamelyest lecsendesítette a december 21-i téli napfordulót ünneplőket. Az igazoltatást a „Vettünk jegyet!” és a „Főnök, dolgozni voltunk!” mentegetőzéssel sem lehetett megúszni, az érvelés hevében a maradék ital is kárba veszett. A 10-12 percig tartó hatósági intézkedés eredményeként az egyik utast előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra.

Lapunk csütörtöki érdeklődésére a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: a rendőrségre névtelen bejelentés érkezett a hangoskodó társaságról. A vasúti kocsiban egy 39 éves férfit fogtak el a rendőrök garázdaság elkövetésének gyanúja miatt. Mint írták: az igazoltatása során az is kiderült, hogy korábban érvényes körözést rendeltek el vele szemben, mivel nem fizette be a rá kiszabott bírságot, és a bíróság a büntetést elzárásra változtatta. A férfit az előállítását követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fogdáján helyezték el.

Címkék: vonat, Tokaj, Tokaj IC