A „rezsicsökkentés megvédése” miatt hívott össze egyeztetést Orbán Viktor

A „rezsicsökkentés megvédése” miatt hívott össze egyeztetést Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről összehívott egyeztetésen a Parlamentben 2022. július 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ezen elhangzott, hogy az elhúzódó ukrajnai háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következtében egész Európában az egekbe szöktek az energiaárak. – Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat, és a kormány a jövőben is ezt fogja tenni. A rezsicsökkentés fenntartásával az átlagfogyasztás erejéig valamennyi magyar háztartás továbbra is rezsicsökkentett árat fog fizetni – így összegezte a megbeszélésen elhangzottakat Facebook oldalán a kormányfő.

Az egyeztetésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

A múlt heti kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy augusztustól jelentősen változik a rezsicsökkentés eddigi rendszere, ezután ugyanis már csak a kormány által meghatározott átlagfogyasztás után jár, afölött a normál árat kell fizetni. Áramnál 210 kilowatt, gáznál 144 köbméter havonta az átlag. Azóta sokan próbálnak számolni, hogy vajon mennyi is lesz az eddigi fogyasztásuk alapján az új számlájuk, de a részleteket még nem lehet ismerni. Mindenesetre sokan panaszkodnak, hogy nagyobb családdal, családi házban igencsak nehezen lesz tartható. A katatörvény átírása miatt napok óta zajló tüntetések ezért már ki is egészültek azzal, hogy a demonstrálók követelik a „rezsicsökkentés-csökkentés” átgondolását, elhalasztását vagy visszavonását.