A „sajtószabadság ellenségeként” listázták Orbán Viktort

A  „sajtószabadság ellenségeként” listázták Orbán Viktort

Fától az erdőt (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyedüli uniós vezetőként Vlagyimir Putyin, Kim Dzsongun, Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan, Aljakszandr Lukasenka, Jair Bolsonaro, Nicolas Maduro, vagy Rodrigo Duterte társaságával együtt emlegette Orbán Viktort a Riporterek Határok Nélkül újságíró szervezet, amely „a sajtószabadság ellenségeit” listázta – írja a hvg.hu

A lap azt is ismertette, a szervezet szerint Orbán 2010 óta számít „sajtóragadozónak”, miután a saját köreibe szervezte ki a magyar média 80 százalékát, centralizálta a közmédiát, független lapokat számolt fel .

Deutsch Tamás felháborodott

A Fidesz politikusa, Deutsch Tamás erre felháborodott Facebook-bejegyzésében reagált. Azt írta „a sorosista szervezet is beszállt a Magyarországot gyalázó támadások legújabb hullámába. Már vártuk, nem is értem, hetekig hol késlekedtek.”

Később arról értekezik, a „külföldi újságírók, riporterek és tudósítók tucatjai fejenként havi sokezer eurós fizetéssel, topmenedzseri jólétben élnek Budapesten, egy gyönyörű, biztonságos, szabad és pezsgő szellemi, kulturális életű országban. És ezek a külföldi újságírók, riporterek és tudósítók a nemzetközi ideológiai fősodor elvárásainak mindenben megfelelve, hűséges alattvalókként a cikkeikben képmutató módon, reggel, éjjel meg este a diktatúráról, az elnyomásról, a jogfosztásról, a sajtószabadság felszámolásáról és mindenféle ehhez hasonló nyilvánvaló badarságról hazudoznak szakmányban.” 

Végül kijelenti, „a Budapesten dolgozó külföldi újságírók, riporterek és tudósítók mindennapi élete a legdurvább cáfolata a mindennapi pofátlan hazugságaiknak,” és átnevezi a szervezetet „Fake News Határok Nélkül/Fake News Without Borders”-nek.