A Semmelweis bekerült a világ háromszáz legjobb egyeteme közé

A Semmelweis bekerült a világ háromszáz legjobb egyeteme közé

A Semmelweis Egyetem (SE) Elméleti Orvostudományi Központja (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Száznegyvenkilenc helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem, így bekerült a világ háromszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé. Az ötszáz legjobb között így a második legtöbbet előrelépő európai egyetemmé váltak. Tavaly a 401-500. közötti tartományban volt, most a 250-300. között található. A SOTE nevét a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában találjuk, arról a Semmelweis számolt be az oldalán.

Az egyetem minden fő mutatójában javított, leginkább az oktatás indikátora emelkedett, de az idézettség és a nemzetköziesség is a rangsorban szereplők legjobb huszonöt százaléka közé teszi az intézményt.

Összesen tizenegy magyar egyetem van a listán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 601-800., a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig a 801-1000. helyen szerepel. A rangsor elején az Oxfordot, a California Institute of Technology-t, a Harvardot és a Stanford Egyetemet találjuk.

„Ez megerősíti, hogy a megfogalmazott ambiciózus célok mentén jó irányban halad az intézmény fejlődése, köszönhetően az egyetemi polgárok kiemelkedő teljesítményének” – fogalmazott Merkely Béla rektor.