A szarvasi fideszes polgármester szerint „leprásként” kell kezelni a koronavírus-fertőzötteket

A szarvasi fideszes polgármester szerint „leprásként” kell kezelni a koronavírus-fertőzötteket

Szarvas, 2019. június 14. Babák Mihály, Szarvas polgármestere beszél a Szarvasi Vízi Színház évadnyitó elõadása elõtt 2019. június 14-én. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere meglepő kijelentést tett a koronavírussal fertőzött betegek kapcsán a Szarvas TV adásában. A városvezető szerint  „hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a Leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért... nagyon rossz kifejezés” – vette észre az Index. Babák úgy folytatja mondanivalóját, hogy az érintettekhez most nem szabad hozzáérnünk, mközben egyébként gondoskodni kell róluk, de például figyelni kell, hogy külön mosogassunk el utánuk.

Babák Mihály kijelentése 16:05-től hallható

A szarvasi polgármester korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy alig félreérthető szexista megjegyzést tett egy februári képviselőtestületi-ülésen. Miután az egyik helyi képviselő megkérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz, hogy jobban lehessen hallani, Babák azt mondta: „Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”.

– Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom – nyilatkozta később az Atv.hu-nak Babák. A fideszes politikus szerint ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogyan. Hozzátette, az ülésen nem sérelmezték a megjegyzését, ami – mint kifejtette – „nagyon ostoba volt”, de az üléseken általában jó a hangulat, szoktak tréfálkozni is.