A szombat is a borult, ködös időről szól

A szombat is a borult, ködös időről szól

Ködös őszi táj (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borult, párás, foltokban ködös idő várható szombaton is – derül ki az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzéséből. Szitálás bárhol előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor az Alpokalján és a Kisalföldön élénk lökések is kísérhetik a déli, délkeleti szelet. A hőmérséklet délután általában 2 és 6, késő este többnyire 1 és 5 fok között alakul.

Az Időkép arról ír, bár szombaton is marad a szürke, borongós időjárás, fronthatás nem várható. A hideg, nyirkos időben felerősödhetnek az ízületi és a kopásos jellegű panaszok. A napfény hiánya miatt kedvtelenebbek, fáradékonyabbak lehetünk. Emellett sokaknál kialakulhat fejfájás és görcsös panaszok előfordulhatnak. A szélcsendes, párás időben feldúsuló légszennyező anyagok nehézlégzést okozhatnak, terhelhetik a légzőrendszert. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.