A szombathelyi kórház intenzív osztályán a betegek háromnegyede oltatlan

A szombathelyi kórház intenzív osztályán a betegek háromnegyede oltatlan

A szombathelyi Markusovszky kórház újonnan átadott belgyógyászati épülettömbje 2015. március 5-én. (Fotó: MTI / Büki László )

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi kórházban 50 százalékban van leterhelve az intenzív osztály, ami azt jelenti, hogy 17-18 ember van lélegeztetőgépen, egyébként a kórházban stabil a helyzet – erről beszélt Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén a Nyugat.hu beszámolója szerint. Kifejtette: az intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak.

Nemény arról is beszélt, a kormányhivataltól hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre. A polgármester emiatt sajnálatát fejezete ki, hiszen az adatok segítenék az eredményes védekezést.

A Fidesz képviselője, Kecskés László pedig azt említette: egy második covidosztályt is kellett nyitni a kórházban, de pontos számokat ő sem ismeri.

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby