Az etyeki polgármesternek a körzet fideszes képviselőjének stábja engedheti meg, hogy nyilatkozzon

Az etyeki polgármesternek a körzet fideszes képviselőjének stábja engedheti meg, hogy nyilatkozzon

Zólyomi Tamás, Etyek fideszes polgármestere (b2) Nagy István agrárminiszter (b1), Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (j2), valamint Rókusfaly Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos társaságában. (Forrás:a polgármester közösségi oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem spórolt a jelzőkkel a Fejér megyei Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás, amikor az október 6-i megemlékezés kapcsán a helyi iskola tanárait minősítette. A pedagógusokat „mételyezőknek”, „ármánykodóknak” és „ferde gondolkodásúaknak” nevezte, és szerinte dolgozni szükséges azon, hogy a helyi közösség kivesse őket magából. Zólyomi polgármester korábban azzal került be az országos hírekbe, hogy a helyi iskola felújítása során – melyben a szülők is részt vettek – az annak falára felfestett mandalát melegpropagandának nézte.

Szerettünk volna interjút készíteni az etyeki polgármesterrel a településen, valamint vele kapcsolatban zajló szüntelen botrányokat tisztázandó, ezért telefonon beszéltünk Zólyomi Tamással, aki ugyan készséges volt, ám azt mondta, hogy csak akkor adhat interjút, ha az Etyeket is magában foglaló országgyűlési választókerület fideszes képviselőjének kabinetfőnöke hozzájárul ehhez.

Kérdésünkre, hogy ezek szerint a fideszes képviselő, Tessely Zoltán munkatársa az engedélyezője a polgármesteri interjúknak, Zólyomi úgy reagált, hogy nem engedélyről van szó, viszont ők egy politikai családba tartoznak, és ahogy a polgármester fogalmazott: „mi így dolgozunk közösen”.

Rövid telefonbeszélgetésünk végén a Tessely képviselő kabinetfőnökétől való hozzájárulás beszerzéshez előzékenyen még „sok sikert” kívánt az etyeki polgármester, majd bontotta a telefonvonalat. A „sok sikerre” valóban szükségünk lett volna. Először a fideszes országgyűlési képviselő kabinetfőnökénél kopogtattunk, akinek interjúengedélyt kérő levelünkben leírtuk, hogy Zólyomi polgármester hozzá irányított és hogy kérjük a hozzájárulását a beszélgetés létrejöttéhez. Majd mivel a kabinetfőnöktől nem érkezett sem elutasító, sem az interjút engedélyező válasz, ezért közvetlenül a választókerült fideszes képviselőjével igyekeztünk felvenni a kapcsolatot, kértük, hogy azzal segítse olvasóink tájékoztatását, hogy a levelünk eljusson a saját kabinetfőnökéhez, ám Tessely Zoltán sem méltatott bennünket válaszra.

Így azt sem tudtuk meg, hogy mennyire általános a választókerületben az, hogy az egyes települések polgármestereinek nyilatkozatait a fideszes képviselő stábja engedélyezheti.

Etyek első emberének közösségi médiás bejegyzéseit böngészve egyébként az derül ki, hogy Zólyomi polgármester igen nagy rajongója Tessely Zoltán képviselői tevékenységének, azokról rendszerint szuperlatívuszokban posztol. Tavaly például egy közös fénykép alá azt írta a településvezető, hogy „TESSELY ZOLTÁN országgyűlési képviselőnknek nagyon szép fejlesztéseket köszönhetünk, amelyek fokozatosan emelik az ETYEKIEK életfeltételeit”. Az idei országgyűlési képviselőválasztások alkalmával pedig Tessely egyik kampányplakátjával fotózkodva fogalmazott meg magasztos gondolatokat a választókerület országgyűlési képviselőjéről: „Kikerültek Tessely Zoltán országyűlési (sic!) képviselőjelöltünk plakátjai. Büszkék lehetünk, hogy itt Fejér megye 03-as számú választókerületében ilyen kiváló képviselőnk van, aki becsületes, szorgalmas és rátermett. Remélem minden ETYEKI VÁLASZTÓPOLGÁR eljön ÁPRILIS 3-án és támogatja szavazatával, hogy tovább tudjon bennünket támogatni! A lenti kép azért is aktuális, mert képviselő úrral sokat dolgoztunk azon a járdán, ami nélkül évekig csak balesetveszélyesen tudtunk közlekedni.” (A nagybetűs kiemelések Zólyomi Tamáséi. - a szerk.)