A tanítási szünet szerinti menetrend alapján járnak majd a buszok Budapesten

A tanítási szünet szerinti menetrend alapján járnak majd a buszok Budapesten

Trolibusz Budapesten (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtöktől a tanítási szüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten a koronavírus-járvány miatt, így a reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal csökken a járművek száma – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV hétfőn az MTI-vel.

A döntés mögött több ok is áll: az iskolák egyelőre zárva tartanak, ráadásul számos fővárosi cégnél otthoni munkavégzést rendeltek el.

A BKK közlése szerint kiemelt figyelemmel kísérik a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát. A hétfő reggeli tapasztalatok szerint a járatok kihasználtsága jelentősen csökkent, a járművek 20-40 százalékos telítettséggel közlekedtek. A budapesti utasforgalom mintegy 35 százalékát ugyanis a diákok adják, ezért az oktatási intézmények bezárásával már eleve ennyivel kevesebben utaztak a járműveken.

A közlemény szerint a tanszüneti menetrend csütörtökig fokozatosan életbe lép, a járatokat üzemeltető BKV Zrt. és VT-Arriva Kft. addig elvégzi a járművezetői beosztások átszervezését.