A tavaly nyári szinthez közelít a szennyvizekben a koronavírus-koncentráció

A tavaly nyári szinthez közelít a szennyvizekben a koronavírus-koncentráció

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt héten országos átlagban enyhe csökkenést mutatott a szennyvízben mért koronavírus örökítőanyagának mennyisége, szintje közelít a tavaly nyári értékhez – közölte a koronavirus.gov.hu internetes oldal hétfőn.

A kormányzati portálon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatait ismertetve azt írták: a 22 vizsgált minta többségében már nem változott, vagyis alacsony az új koronavírus szennyvízben mért koncentrációja. Szombathelyen és Miskolcon mérsékelt a koncentráció, emelkedő tendencia azonban az említett két város esetében sem figyelhető meg –tudatták.

Az elmúlt hétvégén összesen 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 045 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 925 főre emelkedett. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

Címkék: koronavírus