A TEK irányítja az eltűnt bv-sek utáni keresést

A TEK irányítja az eltűnt bv-sek utáni keresést

Így zajlott a keresés (Forrás: BVOP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Terrorelhárítási Központ (TEK) irányítja – Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján – a kutatást a Kis-Dunában elmerült két büntetés-végrehajtási dolgozó után.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfő délelőtt Rácalmás közelében, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa. A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati kutyák kiképzése közben merült el a vízben eddig ismeretlen okokból.

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. Mint írták, a TEK feladata többek között, hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé. A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.

A kutatás egyelőre nem vezetett eredményre, a speciális eszközök – a drón és a szonár technika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a büntetés-végrehajtás 29 és 34 éves szakemberét.

A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja.