A TEK páncélosa és húsz rendőrségi kisbusz vonult ki egy lopáshoz az egykori kormánybunkerhez

A TEK páncélosa és húsz rendőrségi kisbusz vonult ki egy lopáshoz az egykori kormánybunkerhez

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lopás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoznak a budai Vár közelében zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete az MTI érdeklődésére vasárnap.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ részvételével intézkedtek szombaton késő este egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lopás kísérletének gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Telex számolt be az esetről elsőként, egyik olvasója szerint az éjjel a TEK páncélozott járműve is kivonult a helyszínre, mintegy húsz rendőrségi kisbusszal együtt. Ezt követően adta ki közleményét a rendőrség, a lopásról csak vasárnap tettek említést.

A Telex másik olvasója szerint az egyenruhások egy gyártelephez hasonlító területre nyomultak be. Ez a Váralja utca 14. szám alatti alagútrendszer, illetve egykori kormánybunker egyik bejárata lehetett a portál szerint. 1939-re készült el a korábbi nevén P/50-es objektumként ismert óvóhely. A fő bunkerrész 80 méter hosszú, 2006-ban oldották fel a titkosítását.

Az Urbface cikke szerint a kommunista kormány 1949-52 között vegyi- és atomcsapás elleni védelemmel is ellátta a bunkert, illetve szintenként 120 méter hosszúra bővítette ki azt. Mivel a létesítmény még ma is katonai objektum, a megtekintése szinte lehetetlen.