A Telex másodszor is kérdezte volna a templomból kilépő Orbánt, de hiába

A Telex másodszor is kérdezte volna a templomból kilépő Orbánt, de hiába

Orbán Viktor 2020. december 7-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába kérdezte volna másodszor is a templomból kilépő Orbán Viktort a Telex újságírója, Fábián Tamás. A miniszterelnök ezúttal sem válaszolt a jórészt Matolcsy Györgyöt MNB-elnököt és a tiltakozó tanárokat érintő kérdésekre. Hétfőn a kormányfő még azzal vágott vissza, hogy „ember, most jövök ki a templomból”.

Választ adni kedden sem volt hajlandó, ezúttal viszont némán lépkedett az újságíró mellett, miközben Havasi Bertalan aktivizálta magát. A sajtófőnök azt kérte, ne most próbáljanak feltenni Orbántól kérdést, a templomból a kocsi felé haladó miniszterelnök ugyanis szerinte magánprogramon vett részt.

Bár Havasi arról beszélt, egy másik időpontban kellene interjút készíteni, de Orbánról már évek óta lepattan a kormányfüggetlen újságírók jelentős része. Ha ad is interjút, akkor is inkább külföldi lapnak vagy a kormányközeli sajtónak teszi ezt. A magyar újságírók kérdéseire pedig évente egyszer válaszol a kormányinfón, amely rendezvényre például a Magyar Hangot nem engedik be.

A Telex keddi videója itt tekinthető meg.