A többi párttól függetlenül vág neki az EP-választásnak a Jobbik

A többi párttól függetlenül vág neki az EP-választásnak a Jobbik

Gyöngyösi Márton (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik önállóan indul az EP-választáson – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik nemrég megválasztott elnöke egy az Indexnek adott interjúban. – Az EP-választáson egy konkrét ügyben kell felvázolni az elképzelésünket. Márpedig itt komoly eltérések vannak a pártok között. A Jobbik az egyedüli párt, amely az EU alapító atyáinak gondolataihoz és eszmeiségéhez szeretne visszatérni. Más pártok vagy az EU-ellenes szuverenista vonalat viszik, megint mások a teljes föderalizmust. Nehéz lenne összefésülni egy közös listára az egymást kizáró gondolatokat – jegyezte meg a pártelnök.

Arra a felvetésre, hogy az EP-választással egy napon lesz az önkormányzati választás is, ami inkább együttműködést igényel, Gyöngyösi Márton megjegyezte: „még nincs világos kép a fejemben, hogyan lehet a kettőt összehangolni, két teljesen eltérő kampánnyal készülni.”