A turisztikailag értékes helyekre ráteszik a kezüket a NER milliárdosai

A turisztikailag értékes helyekre ráteszik a kezüket a NER milliárdosai

Osztrák tulajdonos leégett cölöpháza a Fertő tónál (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyaralj itthon! – hirdeti a miniszterelnök, de Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, a Fertő tó magyar szakaszán már második éve kerítés állja a strandolni vágyó emberek útját. A tervek szerint gigantikus kikötőt, hatalmas szállodát, apartmanokat húznak majd fel a mocsár közepére, de tulajdonképpen még neki sem fogtak, csak kivágták a fákat és a nádast egy jó nagy szakaszon. A helyiek hiába tiltakoznak – igaz, egy korábbi kormánytag már kifejtette a magyar társadalomnak, hogy a mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni.

(...)

Fertő tó (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Két napot töltöttem a térségben, és mindenki a sérelmeit sorolta. Módszeres és alattomos módon próbálják rávenni a cölöpház-tulajdonosokat, hogy elmenjenek onnét. Például úgy, hogy utólag, kézzel írnak bele feltételeket a szerződésekbe, vagy egyik napról a másikra megszüntetik a szemétszállítást, esetleg elzárják a vizet.

(...)

– Milyen turizmus az, ahol a turistákat egy mogorva biztonsági őr fogadja, aki vagy beengedi őket, vagy nem; ahol nem szabad fényképezni, és ha fürdőruhára vetkőzöl és közel mész a parthoz, rendőrt hívnak? Ha minket is elzavarnak innen, hova teszem például a hajót? Nem vihetem fel a panelházban a második emeltre! – legyint szomorúan.

A Fertő tónál készült teljes riportunkat elolvashatja a Magyar Hang július 31-én megjelent 2020/31. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/31. számban? Itt megnézheti!