A tűzoltóknál sem lehet melegebb 18 foknál

A tűzoltóknál sem lehet melegebb 18 foknál

Képünk csak illusztráció! Szélben eltört fa okozta kárt hárítanak el a tűzoltók. Fotó: Szőke Péter/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály” – ezt közölte az RTL.hu-val a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata.

A Belügyminisztériumtól azt szerette volna megtudni a portál, hogy valódi-e az a dokumentum, amely korábban a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra került fel, és amely szerint a budapesti tűzoltó-laktanyákban október 15-ig tilos bekapcsolni a fűtést, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit pedig elvették tőlük.

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn jelent meg a rendelet, miszerint az állami intézmények túlnyomó többségében legfeljebb 18 Celsius-fok lehet a fűtési szezonban. Az alig több mint egyoldalas jogszabály négy helyen is említi azokat a kivételeket, amelyekre nem vonatkozik a 18 fokos hőmérséklet-korlátozás. Így az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális, valamint a gyermekvédelmi és a bölcsődei ellátást nyújtó intézményekre nem terjed ki a jogszabály hatálya. A nagyközönség számára nyitva tartó uszodai létesítményekben szintén lehet melegebb 18 foknál, és az általános iskolákban 20 fok is lehet. A Magyar Nemzeti Bankra valamint a jegybank többségi befolyása alatt álló cégekre sem vonatkozik a fűtési korlátozás.

 

Címkék: tűzoltó, 18 fok