A választók többsége szükségesnek tartana egy miniszterelnök-jelölti vitát

A választók többsége szükségesnek tartana egy miniszterelnök-jelölti vitát

Pintér Sándor és Orbán Viktor az operatív törzs ülése előtt, 2020. szeptember 26-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szavazók 60 százaléka szükségesnek tartja, hogy az április 3-ai parlamenti választás előtt legyen tévévita a miniszterelnök-jelöltek között – derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a Závecz Research készített a 24.hu megbízásából. A megkérdezettek túlnyomó többségének van véleménye a témáról, mindössze 4 százalékuk felelt úgy, hogy nem tud válaszolni a kérdésre. 36 százalék nem igényli a kormányfőjelölti vitát.

Nem meglepő, hogy a leglátványosabb eltérés a pártszimpátiát figyelembe véve rajzolódik ki: a Fidesz-KDNP szavazóinak 70 százaléka nem ítéli fontosnak a vita megrendezését (igazodva az attól elzárkózó kormánypárti pártszövetség álláspontjához), ugyanakkor még közöttük is minden negyedik válaszadó (26 százalék) szükségesnek tartja azt.

Azoknak, akik az ellenzéki pártok közös listáját támogatják, a 90 százaléka igennel válaszolt a vita szükségességét firtató kérdésre, de még a más listát választók, illetve a pártnélküliek között is 71 és 66 százalék volt az igenek aránya.