A vasúti átkelőknél ellenőriz hétfőtől a rendőrség

A vasúti átkelőknél ellenőriz hétfőtől a rendőrség

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rail Action Week – ez az elnevezése annak a nagyszabású akciónak, ami hétfőn reggel indul itthon és egy teljes héten keresztül tart a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) koordinálása mellett.

A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A mostani akció célja elsősorban, hogy megelőzzék a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértését. Emellett a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálásának is igyekeznek véget vetni. Az ellenőrzés kiterjed továbbá a mozgó vonatokra történő fel- és leszállás megelőzésére, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények kiszűrésére.

Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó, megelőző tájékoztató jellegű előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire.