Máris módosítják a vendéglátósokat ellehetetlenítő rendeletet

Máris módosítják a vendéglátósokat ellehetetlenítő rendeletet

Üres étterem (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a képesítési követelmények rendeletének módosítását – írta a 24.hu a tárca közleménye alapján. Szeptember elsején ugyanis életbe lépett egy rendelet, amely azt mondja ki, hogy cukrászati készítmények, fagylalt készítését, valamint meleg és hideg ételek, italok készítését csak olyan személy végezheti, akinek van szakképesítése.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre. Az elmúlt időszakban azonban olyan visszajelzések érkeztek a piac felől, amelynek alapján a tárca úgy módosítja a szabályozást, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.