A vírusszkeptikus Pócs Alfrédra is lecsaptak a nyomozók

A vírusszkeptikus Pócs Alfrédra is lecsaptak a nyomozók

Pócs Alfréd a maszkokról mesél (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egerhirek.hu számolt be arról péntek este, hogy Pócs Alfréd ortopéd sebész, az Egri Városvédők Egyesületének önkormányzati képviselője is egyike volt annak a négy járványtagadónak, akinél házkutatást tartott a rendőrség péntek reggel – vette észre az Index. Mint megírtuk, az egyik előállított vírustagadó Gődény György gyógyszerész volt, akit azóta már hazaengedtek a rendőrségtől. Vele kapcsolatban megszólalt Novák Hunor gyermekorvos is a Facebookon, és azt mondta: ideje volt fellépni a súlyos álhíreket terjesztő gyógyszerész ellen.

Az egri portál információit az Egri Városvédők Egyesületének sajtóreferense is megerősítette. A portál úgy tudja, Pócsnál házkutatás volt kora reggel, mely során informatikai eszközöket (számítógépet és pendrive-okat) foglaltak le. Arról egyelőre nem tudnak, hogy Pócsot kihallgatták-e.

Az Operatív törzs pénteki tájékoztatóján megerősítették, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya hosszú ideje nyomozást folytat vírustagadó állampolgárok ellen. A főosztály munkatársai pénteken 4 személynél tartottak vizsgálatot az ügyben, adathordozókat foglaltak le, amelyeknek vizsgálata egy későbbi gyanúsítás alapját jelentheti majd. Mint a tájékoztatón hangsúlyozták, rémhírkeltés és a hatóság elleni uszítás gyanúja is felmerülhet.

Az egri portál emlékeztet, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényben foglalt változtatás a Btk.-hoz kapcsolódóan úgy rendelkezik, hogy az, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Pócs Alfrédtól korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott, és nemrég elbocsátották a gyöngyösi kórházból, mert maszk nélkül fogadta a betegeket.