Szabad Európa: a Völner Pál helyett induló fideszes jelöltnek is vannak ügyei

Szabad Európa: a Völner Pál helyett induló fideszes jelöltnek is vannak ügyei

Erős Gábor alpolgármester nyilatkozik a közmédia stábjának A magyar labdarúgás története című kiállításon az esztergomi Széchenyi téren 2021. június 14-én. (MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz a nemrég korrupciógyanúba keveredett Völner Pál helyett Erős Gábor esztergomi alpolgármestert indítja az országgyűlési választásokon, így elég kínos, amit a Szabad Európa kiszúrt: eszerint Erős 2018-ban felkerült arra a NAV-os jegyzékre, amelyen azok szerepelnek, akiknél találtak be nem jelentett, azaz feketén foglalkoztatott, alkalmazottat.

A lap kiszúrta azt is, hogy a 2014-es választások előtt a politikus még azt állította magáról, hogy ő egy, a „szakterületén diplomát szerző szakember", de mára eltűnt az életrajzából a diplomára utaló kitétel, mindössze annyi szerepel, hogy vendéglátó-üzletvezető végzettséget szerzett játékvezetői és fitneszszakedzői képesítései mellé.

A portál próbálta megtudni Erős Gábor álláspontját a fentiekről, de többszöri megkeresésükre sem reagált.

A politikus 1998 óta vendéglátózik egyéni vállalkozóként, és ilyen minőségében bukott le azzal, hogy nem jelentette be alkalmazottját. Az ezt bizonyító táblázat a NAV honlapján már nincs fent (a határozat után két évig maradnak rajta a listán a feketén foglalkoztatók), de archivált verziója innen letölthető – írja a Szabad Európa. 

Erős 2019 végén szüntette meg az egyéni vállalkozását, ám ekkor egy újabb kft.-t hozott létre családtagjaival.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.