A Völner-Schadl-ügyben napirendre se vette az ellenzéki javaslatokat az V. kerület

A Völner-Schadl-ügyben napirendre se vette az ellenzéki javaslatokat az V. kerület

Így szavaztak a fideszes képviselők Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesterrel együtt az ellenzéki javaslatokról. (Fotó: Kovács Alex Gábor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Völner-Schadl-botrány belvárosi szálai kapcsán három javaslattal is készültünk a csütörtöki képviselő-testületi ülésre – a fideszes többség ezúttal is megakadályozta, hogy tisztán lássunk! – írta közösségi oldalán Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője.

Mint írta, az előzetes letartóztatásban ülő Schadl György különböző módon jutott legalább kettő belvárosi, korábban önkormányzati tulajdonú ingatlanhoz, így szerintük igencsak indokolt lenne az ingatlan-értékesítésekre vonatkozó kerületi jogszabályok felülvizsgálata. Ha ugyanis jogerős elmarasztaló ítélet születik Schadl György ügyében, akkor a nevén szereplő V. kerületi ingatlanok is végrehajtás alá kerülhetnek. Ezért az ellenzék azt javasolta, hogy a kerület hozzon létre egy alapot, amelyből ezeket az ingatlanokat vissza lehet majd vásárolni. 

Megjegyezte, csütörtökön kezdte meg munkáját az V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló fővárosi bizottság, és ezzel kapcsolatban javasolták, hogy a belvárosi önkormányzat minden szükséges dokumentum, adat átadásával segítse a vizsgálatot.

– Javaslatainkat még napirendre sem vette a fideszes többség – ami ékes bizonyítéka annak, hogy az V. kerület vezetése továbbra is homályban tartaná a Völner-Schadl-botrány belvárosi szálait. Vajon miért? – tette fel a költői kérdést a képviselő.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu több cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézhetett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.