A volt amerikai magyar nagykövet is megdöbbent Kaleta ítéletén

A volt amerikai magyar nagykövet is megdöbbent Kaleta ítéletén

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A volt amerikai magyar nagykövet is állást foglalt a pedofília miatt elítélt Kaleta Gábor ügyében. Szemerkényi Réka, akit 2015. és 2017. között az Orbán-kormány küldött Washingtonba, csütörtök délután a következő szöveget tette ki Facebook-oldalára angol és magyar nyelven – igaz, a posztot csak ismerősei láthatják:

„Megdöbbentő és dermesztő a hír, hogy a pedofil magyar nagykövet ügyében hozott ítélet annyira enyhe, hogy a 19 000 gyermek pornográf képet birtokló Kaleta Gábor megússza felfüggesztett börtönbüntetéssel, és a pénzbüntetése is olyan csekély, hogy – valóban, épp csak fedezi hazaszállításának a költségét. Történik mindez abban az országban, mely büszkén hirdeti erős családpolitikáját. A pedofília szégyenteljes és szörnyű bűncselekmény, amit nagyon határozottan kell elítélni és büntetni. Mindkettő fájdalmasan hiányzik.

Négy gyermekes anyaként nem tudom túltenni magam ezen a döntésen. Valami nagyon nincsen rendben. Ha ennyire könnyű enyhe büntetéssel megúszni, akkor a parlamentnek kellene azonnal kezdeményeznie a jogi helyzet felülvizsgálatát és szigorítását.”