A volt orosz elnök olyan térképet posztolt, amin Kárpátalja Magyarországhoz tartozna

A volt orosz elnök olyan térképet posztolt, amin Kárpátalja Magyarországhoz tartozna

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke Telegram-oldalán osztotta meg, szerinte hogyan alakulhat Ukrajna sorsa a háború után. Eszerint Ukrajna nagy részét feldarabolnák, és Kárpátalja Magyarországhoz tartozna – írta meg az Index szerdán.

 

Mint kifejtették, a politikus egy fiktív térképen szemléltette, szerinte hogyan képzeli el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Ukrajna határait a fegyveres konfliktust követően. – A pszichotróp anyagok hatása alatt lévő ukrán elnök agyában a következő kép rajzolódott ki országa fényes jövőjéről (1.) – írta az alábbi ábrához:

Medvegyev szerint viszont a nyugati elemzők úgy vélik, valójában így lesz (2. ábra):

 

Vagyis szerinte a külföldi elemzők azzal számolnak, hogy a háborút követően Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja, Dnyipro, Szumi, Szimferopol, Csernyihiv, Cserkaszi, Kropivnyick, Mikolajiv és Odessza megye Oroszország részét képezi majd, míg Vinnyica és Csernyivci megye Románia területéhez tartozna. Lengyelország kapná meg Zsitomir, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Rivne, Luck és Lviv megyét, Magyarországnak pedig Kárpátalját szánják – összegezte lap.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.