Kihátrál a szekszárdi Fidesz-frakció saját polgármestere mögül?

Kihátrál a szekszárdi Fidesz-frakció saját polgármestere mögül?

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere beszél a városban tavaly október 9-i gázrobbanásban megsérült társasház károsultjainak gyűjtött több mint félmillió forint pénzadomány átadásán Szekszárdon 2020. január 21-én. (Fotó: MTI / Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tiltakozik a szekszárdi Fidesz-frakció saját polgármestere, Ács Rezső döntése ellen.

A szekszárdi Fidesz-frakció tagjai, tiltakozunk Ács Rezső polgármester kártékony döntése ellen – közölte Máté Péter frakcióvezető szerda reggel a Facebookon. A teljes képviselőcsoport aláírásával át is adta az alábbi nyilatkozatot a városvezetőnek: "a Szekszárd MJV jegyzőjének jogellenes eltávolításával kapcsolatban hozott polgármesteri döntéstől a Fidesz frakció tagjai elhatárolódnak. A döntés a város érdekét nem szolgálja, az önkormányzatnak és az adófizetőknek jelentős kárt okoz. Jegyző úr elmúlt 3 évben végzett munkájával maximálisan elégedettek vagyunk. A város érdekében felszólítjuk Ács Rezső polgármester urat, hogy azonnal intézkedjen a hivatal jogszerű működésének helyreállítása érdekében és helyezze vissza pozíciójába dr. Gábor Ferenc jegyzőt.” 

Ács Rezső képviselője hétfőn közölte a hivatali dolgozókkal, hogy a polgármester felmentette a jegyzőt, az indok bizalomvesztés – értesült a Magyar Hang. Ám a polgármester a közvéleményt a mai napig nem tájékoztatta arról, hogy nincs jegyzője a városnak. Információink szerint a városvezetői döntés azért is érdekes, mert eddig a jegyzőt a polgármester szoros szövetségesének tartották.

Úgy tudjuk, az ügy előzménye, hogy a jegyző az előző képviselőtestületi ülés zárt részéről kiküldte Posta Zoltánt, Ács Rezső kereszténydemokrata, ám nem testületi tag alpolgármester-jelöltjét, pedig neki "polgármesteri felhatalmazása" volt a részvételre.  A most csütörtöki közgyűlésen döntenek a képviselők arról, hogy megválasztják-e alpolgármestenek  Posta Zoltánt, akit a legutóbbi időközi önkormányzati választásra is jelölni szeretett volna a KDNP, de a Fidesz-frakció akkor Szollár Zoltánt indította helyette.

Frissítés: információink szerint a Fidesz Ács Rezsőt felszólító nyilatkozata után két órával körlevelet küldött körbe az aljegyző a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, amiben azt közölték velük, hogy a jegyző mégis marad a helyén. Hivatalos tájékoztatás azonban azóta sem történt az ügyben, sem a jegyző felmentéséről, sem a hivatalba való visszahelyezéséről. Az aljegyző azt írta, hogy kedd délután a polgármester és Gábor Ferenc telefonon beszéltek egymással, és akkor vissza lett vonva a felmentés, így a jegyző kinevezése hatályos. Azt is hozzátette, hogy több tanúja is volt ennek a beszélgetésnek. Ugyanakkor erről csak szerda délben tájékoztatták a hivatal munkatásait, miután a Fidesz-frakció megírta levelét.