Áder János: a magyarok jól vizsgáztak nemzeti összefogásból

Áder János: a magyarok jól vizsgáztak nemzeti összefogásból

Áder János televíziós beszéde 2020. április 10-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar emberek segítőkészsége óriási, Magyarország most is jól vizsgázik nemzeti összefogásból – mondta Áder János köztársasági elnök a Kossuth rádió reggeli műsorában szerdán. Az MTI tudósítása szerint az államfő az ukrajnai háború menekültjeinek nyújtott magyarországi segítségről beszélt.

Áder János szerint a magyar emberek az elmúlt évtizedekben többször tettek tanúbizonyságot óriási segítőkészségről, akár természeti katasztrófa, akár háborús konfliktus, akár járvány miatt bajba került embereknek kellett segíteni. Úgy fogalmazott: a „nemzeti összefogásnak országon belül és határon túl is komoly hagyománya van Magyarországon", ebben a magyar emberek kivétel nélkül mindig jól vizsgáztak. Hozzátette, erre joggal büszkék lehetünk.

Az államfő és felesége magánvagyonából egymillió forintot ajánlott fel a menekültek megsegítésére. A köztársasági elnök mindenkit arra kért, a kipróbált, a segítségnyújtásban nagy tapasztalattal bíró segélyszervezeteken keresztül adakozzon, hogy a segítség biztosan célba érjen.

Áder János nyugalomra is intett, mert – mint mondta – a háborús helyzetből ugyan logikusan következik a félelem, de nem érdemes egy bajból kettőt csinálni. Azt is kérte, hogy mindenki igyekezzen pontos információkat szerezni, és nem felülni az álhíreknek.

(MTI)