Áder János felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát

Áder János felmentette a Magyar Honvédség parancsnokát

Kövér László, az Országgyűlés elnöke középen, míg jobbra Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség főparancsnoka a Parlament előtti Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 64. évfordulóján 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új parancsnokot kap a Magyar Honvédség. A Magyar Közlönyben megjelent ugyanis egy egyetlen mondatból álló, különösebb indoklás nélküli határozat: e szerint Áder János a honvédelmi miniszter előterjesztésére idén június 1-jei hatállyal felmentette Korom Ferencet – vette észre a Hvg.hu.

A vezérezredest Áder 2019-ben határozott idejű, négy évre szóló megbízással nevezte ki a Magyar Honvédség parancsnokának, vagyis 2023-ig lehetett volna a posztján. Ez a munka most idő előtt ér véget.

Az Index felidézi, hogy Áder idén februárban hívatta magához a parancsnokot, s a mintegy másfél órán át tartó megbeszélésüket követően a Sándor-palota Tükör-termében tartott sajtótájékoztatón a most elküldött parancsnok azt mondta: a köztársasági elnök felkérésére adott helyzetjelentést a Magyar Honvédség helyzetéről, a honvédelmi és haderőfejlesztési programról, valamint a katonák pandémiás helyzettel összefüggésben végrehajtott feladatairól. Az államfő akkor elégedett volt az eredménnyel.