Áder volt sajtófőnöke a Duna Médiaszolgáltató új vezére

Áder volt sajtófőnöke a Duna Médiaszolgáltató új vezére

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma Altorjai Anitát választotta meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. új vezérigazgatójának 2022. július 6-án, augusztus 15-i hatállyal. A felvétel az Országházban készült 2012-ben (Fotó: MTI/Kollányi Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma Altorjai Anitát választotta meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. új vezérigazgatójának szerdán, augusztus 15-i hatállyal – tájékoztatta Balogh László, a testület elnöke az MTI-t.

A kuratóriumnak azért kellett új vezérigazgatót választania, mert a posztot 2015. július 1-je óta betöltő Dobos Menyhért május 6-án nyugdíjazását kérte a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumánál.

Az MTI összefoglalója szerint a bölcsész diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen megszerző Altorjai Anita 1987-ben lépett újságírói pályára. Napilapos és rádiós újságírói és szerkesztői tapasztalatot is szerzett, és 1998-ig a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője volt. Ezután az Országgyűlés Hivatalának Sajtószolgálatát több cikluson keresztül vezette, 2012-től – vagyis Áder János államfősége alatt – Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója volt.

Mint azt a Telex felidézte, Dobos tavaly decemberben tiltakozott az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által készített jelentés ellen is, amely szerint a magyar közmédiát a kormánypárt lényegében elfoglalta, így közszolgálati funkciója sérült. Az EBU jelentése a médiatér állami leuralásának tankönyvi példájaként említette Magyarországot. Dobos szerint megbízható kontrollmechanizmus működik az MTVA-nál.