Aggódik a borsodnádasdi polgármester: pozitív lett több önkormányzati dolgozó tesztje

Aggódik a borsodnádasdi polgármester: pozitív lett több önkormányzati dolgozó tesztje

A borsodnádasi idősek otthona (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település vezetője, Kormos Krisztián rendszeresen tájékoztatja a lakosságot a koronavírus-járvány településbeli alakulásáról. Néhány napja szintén a Facebookon írta meg, hogy a helyi idősotthon legalább fele koronavírusos lehet. A polgármester korábban azt jelezte, hogy három új fertőzöttet találtak, így összesen négy pozitív van az otthonban, amelynek egyébként nem az önkormányzat a fenntartója. Kormos az adatairól azt mondta, nem hivatalosak, de hitelesnek mondható helyről származnak.

A borsodnádasdi idősotthon lakóinak fele fertőzött lehet a polgármester tudomása szerint | Magyar Hang

Az Index vette észre a Borsodnádasd Facebook oldalán megjelent polgármesteri tájékoztatót. Kormos Krisztián azt írta, hogy „döbbenetesen rossz híreket" kapott, miután csütörtökön letesztelték a helyi, nem az önkormányzat fenntartásában működő idősotthont. - A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez - amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről - elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött.

Mostani újabb bejegyzésében, amelyet az Index.hu vett észre, arról számol be: „most már biztosra mondható, hogy jelen van városunkban a vírus. Akik hivatásukat végezték és településünkön élnek, azok között sajnos első tesztek mutattak pozitivitást - de az őszinteséghez az is hozzátartozik, hogy önkormányzatunknál is vannak olyanok, akik tesztje elsőre pozitív lett”.

A polgármester azt írja, ez azután derült ki, hogy elrendelte a Központi Konyha lezárását és fertőtlenítését. Az ott dolgozókat szintén tesztelik, náluk még nem mutattak ki fertőzést. Kormos hozzáteszi azt is, hogy sok olyan személynek lett negatív az első tesztje, akiket érintettnek gondoltak, a szűrés azonban folytatódik ezután is. Kedden önkormányzati forrásból és vállalkozók támogatásával gyorsteszteket szereztek be.

A településnek eközben orvoshiánnyal kell küzdenie, mert a járványügy miatt a külsős orvosok elkezdték visszamondani az ügyeletet Borsodnádasdon. Ráadásul egyes visszajelzések szerint rendkívül negatív híre lett a településnek, és vannak helyek, ahol igencsak rossz szemmel néznek a borsodnádasdiakra.