Aggódnak az intenzíven fekvő Gálvölgyi Jánosért a barátai, de bizakodnak

Aggódnak az intenzíven fekvő Gálvölgyi Jánosért a barátai, de bizakodnak

Gálvölgyi János (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aggódnak Gálvölgyi Jánosért a közvetlen barátai, kollégái – írja a Blikk. A színészt jelenleg az intenzív osztályon ápolják, lélegeztetőgépen van és mélyaltatásban tartják.

– Nagyon aggódom érte, nem tudom, mi lesz velünk – mondta a lapnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész felesége, Gálvölgyi Judit. Elmondása szerint bizakodásra ad okot, hogy a parodista egyszer már visszajött a halál torkából. Ónodi György, a Heti Hetes és a Gálvölgyi show korábbi kulcsembere a bulvárlapnak azt mondta: „beszéltem többekkel, pénteken a család tagjai konzultálnak az orvossal, akkor derül ki, mi következik”.

Ónodi mellett nyilatkozott a lapnak Havas Henrik is, aki azt mondta, fájdalmas lenne számára, ha Vágó István után egy másik barátját is elvesztené. Facebook-bejegyzésében azt írta: „Optimista vagyok, mert János már volt hasonló helyzetben, de nagyon gyorsan talpra állt”. Farkasházy Tivadar is reményét fejezte ki, hogy nemsokára méltóképp ünnepelhetik meg a színész hetvenötödik születésnapját.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Gálvölgyi János szerda délelőtt lett rosszul budapesti otthonában. Hívták a mentőket, de miután egy óráig hiába várták a segítséget, a színészt a lánya vitte be a kórházba. Azóta is intenzív osztályon, mélyaltatásban kezelik a SOTE klinikáján. A színész családja csütörtökön közleményt adott ki, ebben azt írták , Gálvölgyi állapota súlyos, de stabil. Gálvölgyi János esete is szóba került a csütörtöki kormányinfón is, az ügyben már hivatalos vizsgálat is indult a mentőszolgálatnál. Gulyás Gergely közlése szerint a hívást fogadó mentős a bejelentés kapás alapján kettes prioritásba sorolta az esetet. Ez nem vonatkozik alapvető életveszélyre, ezért nem indultak el azonnal. A tájékoztatás szerint a mentősöknek telefonáló nem a beteg településén tartózkodott, ezért felhívták azt, aki Gálvölgyi mellett volt. A miniszter szerint jelenleg az a kérdés, hibázott-e a mentős, amikor a tünetek alapján nem az azonnali riasztási kategóriába sorolta a beteget. 

A Flaszter legfrissebb adásában is foglalkozunk azzal, ki a felelős a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész cserbenhagyásáért, a műsort ITT nézheti meg.