Ágyi poloskák ütöttek tanyát a Honvédkórházban

Ágyi poloskák ütöttek tanyát a Honvédkórházban

Ágyi poloskák, képünk csak illusztráció (Fotó: A.L. Szalanski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elárasztották az ágyi poloskák a Honvédkórházat, tele vannak velük az ügyeletes orvosok szobái – számolt be róla a HVG.hu. A 24 órás ellátásra szakosodott orvosok egy része emiatt az intenzív osztály egyébként nem használt kórtermébe szorult, csak mert ott műanyagból vannak a matracok.

A mindig riasztható ügyeleti orvosok szobájában először július első hetében találkoztak poloskákkal. Miután egy szakorvosjelölt észrevette magán a csípéseket, a bőrgyógyászaton igazolták is a sejtéseket.

Az osztályvezető főorvos viszont állítólag csak annyit reagált minderre, hogy nem kell hisztériázni. A poloskák így egyre csak terjeszkedtek, felütve fejüket a műtősök és aneszteziológusok pihenőhelyein, több emeleten is.

Az ágyat matracostól a HVG forrásai szerint csak a sürgős ügyeleti szobából dobták ki, viszont még nem vettek újat, így jobb híján szorultak az orvosok egy négyágyas intenzív kórterembe. Az elégedetlenségek miatt a héten az egyik főorvos szobáját is megnyitották az ügyeleteseknek.

Patkányok Budapesten: több mint tízezer bejelentés érkezett | Magyar Hang

Az irtást végző cég ugyanakkor visszautasítja az elvégzett munkájukat ért kritikákat.

A lap kereste a Honvédkórházat, illetve a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, ahol úgy reagáltak: „kórházunk évente 1,2 millió beteg ellátását végzi, és mint ilyen nagy forgalmú intézmény különösen kitett a behurcolt (pl. ez esetben a betegek ruházatával behurcolt) fertőzéseknek. Az ágyi poloskák világszerte rendkívüli mértékben szaporodnak, a legtisztább lakásban és helyiségekben is előfordulhatnak.” Az intézmény szerint júliusban valóban észlelték a jelenséget, viszont azonnali irtást rendeltek el, és állítólag azóta minden helyiség használható.