Akár 15 ezer oltatlan pedagógus is lehet

Akár 15 ezer oltatlan pedagógus is lehet

Tételfüzeteket oszt ki egy tanár a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a pedagógusok 90 százaléka már be van oltva, de 10 százalékuk még nincs, írja a Népszava. Ez 150 ezer magyar pedagógussal számolva akár 15 ezer oltatlan személyt is jelenthet.

Az oltatlan tanárokat az sem győzte meg, hogy a hónap közepéig be kell oltatniuk magukat, hiszen az oktatási intézményekben kötelezővé tették az oltást. Aki ezt megtagadja, azt fizetés nélküli szabadságra küldik. Ennek ellenére az utóbbi hetekben nem nőtt jelentősen az oltott pedagógusok száma.

A Nemzeti Pedagóguskar szerint januártól az oltási kötelezettség miatt a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet a rendszerből, de az Emmi szerint az oktatás zavartalansága biztosított.

Az oltás elutasításának nincsen racionális indoka. A vakcinák hatékonyan előzik meg a súlyos covidbetegséget és a halált a jelenleg elterjedt variánsokkal szemben. A mellékhatásaik elhanyagolhatók a covid veszélyeihez képest.