Akár egymilliós fizetést is elkérhet egy szakács a Balatonnál

Akár egymilliós fizetést is elkérhet egy szakács a Balatonnál

A Balaton (Fotó: Unsplash/Hóczáné Melich Katalin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár nettó egymilliós fizetést is elkérnek szakácsok a Balatonnál a Vendéglátók Ipartestülete szerint – számolt be róla az RTL Híradó. Igaz, ekkora összeget legfeljebb egy-két étterem képes kigazdálkodni.

A riport szerint a betöltetlen állások hajtják fel a béreket, ugyanis jelenleg húszezres munkaerőhiánnyal küzdenek az ágazatban. Arra is kitértek, a munkáltatók egy része kárpátaljai, vietnámi, illetve mongol vendégmunkásokat keres a betöltetlen állásokra.

Címkék: Balaton, szakács

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.
Koronavírus: úton vannak a remény tablettái

Koronavírus: úton vannak a remény tablettái

Immár két gyógyszer is bizonyítottan hatásos az új koronavírus-betegséggel szemben, és több másik klinikai tesztjei a végső fázisba jutottak. Ha ezek a szerek elérhetővé válnak (valószínűleg jövőre), az totálisan új helyzetet teremthet a világjárványban.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast: Holiday-i közszolgálatot kérünk karácsonyra