Aki oltás nélkül megy halasztható műtétre, maga kell állja a koronavírus-tesztjeit

Aki oltás nélkül megy halasztható műtétre, maga kell állja a koronavírus-tesztjeit

Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki védettségi igazolvány nélkül érkezik halasztható műtétre, annak kell állni a PCR- és antigén gyorsteszt árát – tudta meg a Telex az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Mint írták, Kásler Miklós miniszter pénteki Facebook-videójában jelentette be, hogy május 13-tól indulhatnak újra az elektív (halasztható) beavatkozások és rehabilitációs folyamatok. Hozzátette, hogy a beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában az, hogy a páciens „a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel” rendelkezzen.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem szükséges a PCR-teszt, viszont aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet – ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Telex azon kérdésére, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők tesztjét ki állja.

Kásler Miklós legutóbb március 5-én rendelte el az elektív műtétek azonnali felfüggesztését.