Aláírásgyűjtés az ingyenes internetért

Aláírásgyűjtés az ingyenes internetért

Képünk illusztráció (Fotó: Piaxabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aláírásgyűjtést kezdeményez a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, hogy az állam biztosítsa mindenki számára az ingyenes internetet.

A Demokratikus Lendület azzal érvelt, hogy az internet mindenkié, és mára olyan alapvető és nélkülözhetetlen lett a mindennapi életben, hogy minden családnak szüksége van egy ingyenes előfizetésre. A kezdeményezéssel az a céljuk, hogy a szegényebb  diákok, fiatal felnőttek, kezdő munkavállalók, családok se kerüljenek hátrányos helyzetbe a tanulásban vagy a munkában, mert nekik nem áll módjukban kifizetni az internetszolgáltatást. 

Elképzelésük szerint lakcímkártyával lehetne igényelni bejelentett ideiglenes, vagy állandó lakcímre az előfizetést. Ezek a lakcímek egy központi adatbázisba kerülnének, elkerülvén, hogy egy háztartásban többen igényeljék a szolgáltatást. Ez egy minimálisan 10 Mb/s letöltési sebességű előfizetés lenne, ami elég ahhoz, hogy különböző felületeken részt vehessenek a diákok az oktatásban, vagy az emberek otthonról tudjanak dolgozni. 

– Mindez kevesebb mint évi 200 milliárd forintból megvalósítható lenne, és hamarabb megtérülne, mint Szijjártó Péter helikopterezése, vagy a Puskás stadion évenként kipusztuló gyepszőnyege – írták.