Aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum a kormányzati megszorítások ellen

Aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum a kormányzati megszorítások ellen

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese bejelenti, hogy országos aláírásgyűjtésbe kezdenek a kormányzati megszorítások ellen, 2023. október 6-án. (Képernyőfelvétel: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum országos aláírásgyűjtésbe kezd az Orbán-kormány megszorításai ellen – jelentette be sajtótájékoztatóján a párt két politikusa, Donáth Anna és Bedő Dávid.

„A megszorítások kormánya van ma hatalmon. Nem vállalják a felelősséget, helyette Brüsszelre, a háborúra, a szankciókra mutogatnak. Ide jutottunk, hogy a tavalyi választások óta több mint 50 megszorítást vezetett már be a Fidesz, és további megszorítások várhatók. Az államnak már lassan semmire sincs pénze, ezért az embereket próbálja meg kifosztani az újabb és újabb megszorításokkal. Lényegében a magyarokkal fizettetik ki a saját kudarcos válságkezelésük árát” – mondta Donáth Anna, a párt EP-képviselője. Szerinte a megszorítások csak mélyítik a válságot, ezért azt megszorítások nélkül kell megoldani.

„Haza kell hozni az EU-s pénzeket, és abba kell hagyni az értelmetlen pénzszórást. Évi 1000 milliárd forint hiányzik az EU-s pénzek befagyasztása miatt, 700 milliárdot költöttek el a Vodafone-re, és 1500 milliárdot terveznek a Budapest Airport megvásárlására. Nem megszorításokkal kell az embereket megsarcolni, hanem ezeket a pénzeket kellene a válság megoldására fordítani” – hangsúlyozta a politikus. 

Bedő Dávid a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kampányban a Momentum teljes országos szervezete részt vesz. Az egész országban több száz kisebb és nagyobb településen jelen lesznek, és az aláírásgyűjtés mellett tájékoztató fórumokat is tartanak a válsággal kapcsolatban. Egy plakátautó is fogja járni az országot, és elvinni az embereknek a Momentum megszorítások elleni üzenetét.