Alapvetően csökken a vírus koncentrációja a szennyvízben, de még van, ahol emelkedést tapasztalni

Alapvetően csökken a vírus koncentrációja a szennyvízben, de még van, ahol emelkedést tapasztalni

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt héten országos szinten tovább csökkent a szennyvíz átlagos koronavírus-koncentrációja – írja az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményére hivatkozva.

A vizsgált helyszínek közül a 20. héten Szeged, Szekszárd, Szolnok, Zalaegerszeg, valamint az öt Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta) közös mintája mutatott csökkenő tendenciát. Ugyanakkor enyhe emelkedés tapasztalható Székesfehérváron és Tatabányán. A huszonkét vizsgált szennyvízminta közül tizenegyben alacsony, tizenegyben pedig mérsékelt koronavírus-koncentrációt mértek.

Szerdán egyébként 213 új koronavírus-fertőzöttet találtak, míg az egy nappal korábban közöltekhez képest mindössze 13 693 fő kapta meg a koronavírus elleni oltás első.