Áldott ünnepeket kívánt a nyomozás által érintett fideszes képviselő

Áldott ünnepeket kívánt a nyomozás által érintett fideszes képviselő

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria 643 millió forintból megvalósuló felújításának alapkőletételén 2020. szeptember 25-én. MTI/Balázs Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint lapunk is beszámolt róla a 24.hu híradása alapján, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

Korábban a portál tárta fel, hogy a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások – vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás” –, habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta. Kovács azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak, ám a szóban forgó telek tulajdoni lapján tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve, vagyis ők ketten lettek az uniós beruházások kedvezményezettjei. Ezt a 24.hu cikke után – a beruházások elkészülte után öt évvel – módosította a politikus, de ekkorra a NAV már elrendelte a nyomozást.

A portál telefonon próbálta utolérni a kormánypárti politikust, aki nem kívánta kommentálni a nyomozással kapcsolatos híreket. Viszont közölte: „Én arról értesültem, hogy karácsony közeledik, és önnek, a családjának és a szerkesztőségük minden egyes tagjának áldott, békés, vírusmentes ünnepeket kívánok, és boldog új évet!” Ezután bontotta a vonalat.

A fideszes képviselő ezzel olyan nagy elődökhöz zárkózott fel, mint Orbán Viktor vagy Matolcsy György. A miniszterelnök 2017-es parlamenti válaszában a terrorizmusért körözött Gaith Pharaonnal kapcsolatos kérdésre reagált így, a jegybankelnök pedig 2016-ban, a lakásügye miatt kényes kérdéseket feltevő újságíróknak beszélt adventről és a bejgliről.