Alfahír: rendőrautó jelent meg Völner nyergesújfalui háza előtt

Alfahír: rendőrautó jelent meg Völner nyergesújfalui háza előtt

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára expozét tart a büntetőjogi tárgyú törvények módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nappal azután, hogy a parlament megvonta a korrupciógyanúba keveredő Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes mentelmi jogát, a politikus nyergesújfalui háza elé szerdán egy rendőrautó érkezett – állítja az Alfahír egy fényképre hivatkozva. A lap által közzétett képen egy rendőrautó látható, de Völnerék háza pont nem látszik rajta.

Az Alfahír kereste rendőrséget és az ügyészséget is. Mint írták, az ORFK egyelőre nem erősítette meg a rendőri intézkedést – igaz, nem is cáfolta azt. A Központi Nyomozó Főügyészség Sajtóosztálya viszont az alábbit közölte: „Tájékoztatom, hogy az ügyészségi nyomozás esetében a nyilvánosság részére kizárólag a már megtörtént eljárási cselekményekről adható felvilágosítás. Erre tekintettel kérdéseire válasz jelenleg nem adható, ugyanakkor közlöm, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben hamarosan tájékoztatást tervez”.

Völnert egyébként azzal vádolják, a a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke érdekében dolgozott, cserébe alkalmanként 2-5 millió forint kapott – összesen 83 millió forint értékben.

Frissítés: Völner ügyvédje, Papp Gábor megerősítette a Telexnek, hogy kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához. Az ügyvéd szerint a nyomozók házkutatás céljából érkeztek, de hogy ez meg is történt-e, arról Pappnak nincs információja.