Alföldi Róbert: Szép! Tényleg, ez egy keresztény kormány!

Alföldi Róbert: Szép! Tényleg, ez egy keresztény kormány!

Alföldi Róbert (Fotó: Alföldi Róbert Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alföldi Róbert sem hagyta szó nélkül, hogy a Magyar Közlönyben megjelent az egyedülállók örökbefogadását megnehezítő kormányrendelet. Mint Facebook oldalán írta, most már a törvény rögzíti, hogy a kormány, azon belül is a családokért felelős tárca nélküli miniszter tudja engedélyezni és dönti el: mi a szeretet, ki alkalmas arra, hogy szeressen, ki szerethet, segíthet, nevelhet olyan gyerekeket, akiknek nincs se családja, se szülője, se szeretet az életében.

– Szép! Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik! – írta a művész. Egyúttal feltette a kérdést „mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársainak”, hogy ez így rendben van?

Lapunk is beszámolt a szombaton este megjelent rendeltről és hogy Novák Katalin azt írta, az örökbefogadásra váró gyermekek érdeke, hogy mihamarabb szerető, gondoskodó családra leljenek, így elsődleges cél, hogy biztonságos környezetet kínáló szülők gondoskodása mellett nőhessenek fel azok, akiket örökbe fogadhatónak nyilvánítottak. A tavaly decemberben elfogadott törvényt rengeteg kritika érte, mivel eszerint az egyedül örökbe fogadni szándékozók fő szabály szerint nem fogadhatnak örökbe, legfeljebb akkor, ha azt Novák Katalin családügyi miniszter személyesen engedélyezi. Ezt sokan úgy értelmezték, a kormány azt próbálja ellehetetleníteni, hogy homoszexuális párok is örökbe fogadhassanak, de az intézkedés persze minden egyedülálló embert érint.