Alig két hónapja adták át, máris gondok vannak a kerékpárúttal

Alig két hónapja adták át, máris gondok vannak a kerékpárúttal

Kerékpársáv (Fotó: Unsplash/Tommaso Pecchioli)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Immár teljesen körbekerekezhető a Tisza-tó” – közölte Palkovics László miniszter június 20-án, amikor többedmagával átadta a Tisza-tavat szegélyező kerékpárút utolsó szakaszát. Az innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta, hogy „régi adósságot törlesztettek azzal, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában” megvalósult a kerékpárút – idézi fel a Civilhetes. Ezután a polgárok használatba is vehették a 3,1 milliárd forintból megépült, Tiszafüred-Poroszló közötti 6,5 kilométer hosszúságú szakaszt. Mint a magyarepitok.hu írja, a projekt elemeit egyébként a Hódút Kft. valósította meg, a Szomorka-patak feletti híd acélszerkezetét pedig a Weinberg’93 Kft készítette el.

A napokban a Civilhetes hívta fel rá a figyelmet, hogy az egyik szakaszon az út minőségével máris gondok adódtak, noha az átadás óta nem egészen két hónap telt el. A problémák jól láthatók ebben a Facebook-posztban:

https://www.facebook.com/Spisak75/posts/1515111075326942

A szakasz egyébként a nemzetközi EuroVelo 11 kerékpárút része, így a fejlesztés a hétvégi kikapcsolódás mellett a hosszú távú kerékpáros turizmust is szolgálja. Az útvonal Magyarországot Szegedtől a Zemplén északi csücskéig szeli át, jelentős részén a Tisza mentén halad. A Tisza-tónál a rövidebb kör 70 kilométeren, míg a hosszabb 95 kilométeren kerüli meg a tavat, a gépkocsi-forgalomtól teljes hosszában elválasztva.

Lapunk megkérdezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, hogy észlelték-e már a szóban forgó kerékpárútszakasz problémáit, s ha igen, mit tesznek ellene. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.